PADI Scuba Diver

Cursus - Scuba Diver - Beginner

Beschrijving

De PADI Scuba Diver-cursus is een kortere, uitgeklede versie van de PADI Open Water Diver-cursus. Als je niet al teveel tijd hebt maar toch wilt leren duiken, dan is de kwalificatie als PADI Scuba Diver wellicht iets voor jou. Vooral als je toch van plan bent alleen onder begeleiding van een duikgids te gaan duiken. Deze cursus is een opstapje naar een Open Water Diver-brevet - mocht dat je uiteindelijke doel zijn.
PADI Scuba Divers mogen:

  • Onder direct toezicht van een PADI Professional duiken naar een maximumdiepte van 12 meter.
  • Een duikfles laten vullen, een duikuitrusting huren of aan schaffen, en deel nemen aan duikactiviteiten, zolang die onder de juiste begeleiding plaatshebben.
  • Verder gaan met een duikcursus voor het behalen van het PADI Open Water Diver-brevet en deel te nemen aan bepaalde duikcursussen.

Om je bij Scuba-instructor.nl in te kunnen schrijven voor een PADI Scuba Diver-cursus moet je ten minste 15 jaar oud zijn. Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Ervaring met duiken is niet vereist maar je zou je ook eerst kunnen aanmelden voor het Discover Scuba Diving-programma.

Wat ga je leren?

De PADI Scuba Diver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  • Kennisontwikkeling (zelfstudie met eLearning) waarbij je de basisbeginselen van het duiken leert - dit zijn de eerste drie van de vijf hoofdstukken van de Open Water Diver-cursus.
  • Beschutwaterduiken (zwembad) om de basis duikvaardigheden aan te leren - dit zijn de eerste drie van de vijf duiken uit de Open Water Diver-cursus.
  • Buitenwaterduiken (Bussloo) om je vaardigheden in praktijk te brengen en om de onderwaterwereld te ontdekken - dit zijn twee van de vier duiken uit de Open Water Diver-cursus.

Duikuitrusting

We zullen je laten zien welke basis duikuitrusting je gaat gebruiken, waaronder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, meters en duikfles. We zullen je uitleggen hoe de apparatuur werkt en gaan extra materiaal voorstellen, bijvoorbeeld het gebruik van een duikpak.

Tijdsduur

Deze cursus bestaat, naast de theorie uit:

  • 2 of 3 zwembadsessies
  • 1 dag met 2 buitenwater duiken (weekend)

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 359,- (theorie, zwembad, gebruik van een volledige duikuitrusting).

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op om je op te geven voor de Scuba Diver cursus.