PADI Emergency Oxygen Provider

Emergency Oxygen Provider

Beschrijving

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen is een geweldige vaardigheid om te hebben. Het betekent namelijk dat je er klaar voor bent en in staat bent om anderen in een noodsituatie hulp te verlenen. Door PADI Emergency Oxygen Provider te worden adem ook jij wat meer relaxed omdat je weet dat je duik-gerelateerde aandoeningen die te behandelen zijn met noodzuurstof kunt herkennen en de nodige zorg kunt verlenen.

Er gelden geen deelnamevereisten of leeftijdsbeperkingen, en je hoeft er evenmin voor het water in te duiken – de cursus staat open voor iedereen. De cursus is voor duikers, snorkelaars en eigenlijk voor iedereen die zich ophoudt met duikers – bootbemanningsleden, strandwachters en badmeesters, enz. – zinvol.

Wat ga je leren?

Je komt meer te weten over duikverwondingen, verschillende soorten noodzuurstofsystemen en veiligheidsoverwegingen als je met zuurstof komt te werken. Vervolgens ga je:

  • Een noodzuurstofsysteem in elkaar zetten en weer demonteren.
  • Een beademingsmasker met reservoir en een vraagsysteem leren inzetten bij het toedienen van zuurstof aan een ademende duiker.
  • Een pocketmasker leren inzetten bij het toedienen van zuurstof aan een niet-ademende duiker.

Duikuitrusting

Je PADI Instructor zal noodzuurstofsystemen klaar hebben liggen om tijdens de les mee te oefenen. Je hebt ook een wegwerpbeademingsmasker nodig om tijdens de praktijklessen te gebruiken. Je instructeur zal je daar aan helpen.

Tijdsduur

Deze cursus bestaat uit:

  • 1 Vaardighedentraining

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 109,- (inclusief lespakket en het PADI digitale brevet - PADI eCard™).

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op om je op te geven voor de PADI Emergency Oxygen Provider cursus.