Mijn naam is Edwin Pieters, geboren in 1973 in de prachtige stad Deventer waar ik nog steeds woonachtig ben. Ik woon samen met mijn vriendin en ben de trotse vader van een zoon. Ik ben sinds 2016 zelfstandig PADI duikinstructeur en eigenaar van Scuba-instructor.nl.

Zelf heb ik in Egypte en Turkije intro-duiken gemaakt. Dit vond ik zo geweldig, dat ik in 2006 heb besloten om mijn PADI Open Water Diver brevet te gaan halen. Aansluitend mijn PADI Advanced Open Water Diver brevet, het PADI Rescue Diver brevet en verschillende specialties om mij verder te ontwikkelen als duiker. Na het behalen van mij Rescue Diver en 5 specialties mocht ik mijzelf in 2008 PADI Master Scuba Diver noemen.

Maar ik wou nog meer kennis opdoen en dit delen met mede duikers. En een mooie mogelijkheid hiervoor biedt de Divemaster opleiding, waarmee ik vanaf 2010 mocht assisteren bij PADI cursussen. Echter dit was voor mij nog steeds niet genoeg… Ik vond dit zo leuk om te doen! in 2015 ben ik de Instructor Development Course gaan doen om op 26 en 27 maart 2016 deel te mogen nemen aan het Instructor Examination. Na deze met een goed resultaat af te sluiten was ik PADI Instructeur. Sindsdien ben ik regelmatig in het zwembad of het buitenwater te vinden met cursisten. De volgende PADI uitdaging was de IDC Staff Instructor cursus en sinds 10 oktober 2022 mag ik mijzelf dus PADI IDC Staff Instructor noemen.