PADI Discover Local Diving

Introductieprogramma - Discover Local Diving - Continuing Education

Beschrijving

Wellicht herinner je nog dat je PADI-instructeur je vertelde dat als je reist naar een nieuwe locatie of een onbekende duikomgeving je het beste een oriëntatieduik kunt maken in die nieuwe omgeving. Het is een goed advies en het is zo gepiept. Vraag bij Scuba-instructor.nl naar het Discover Local Diving-programma. Je gaat dan duiken met een ervaren duikprofessional uit de plaatselijke omgeving waardoor je meer ontspannen van het duikavontuur zult genieten.

Dit programma is geschikt voor elke gebrevetteerde duiker die in een nieuw gebied of omgeving wil duiken.

Als al je duiken bijvoorbeeld in warm water boven koraalriffen plaatsvonden en je wilt nu in Nederland in kouder water duiken, dan is Discover Local Diving een perfect duikprogramma.

Wat ga je leren?

We zullen je briefen over de duikcondities, eventuele gevaren en bezienswaardigheden van de duikstek. Ook zullen we aangeven welk onderwaterleven je mogelijk te zien krijgt en hoe je daar op een verantwoorde manier mee om moet gaan. Als er speciale procedures of technieken zijn die in de plaatselijke omgeving worden gehanteerd dan zullen we je laten zien wat je moet doen om er een leuke duik van te maken zonder al te veel gedoe.

Als je denkt dat je wel een opfrisser voorafgaand aan de duik kunt gebruiken, vraag dan naar het Scuba Review-programma.

Duikuitrusting

Je maakt gebruik van je basisduikuitrusting, waar onder een masker, snorkel, vinnen, ademautomaat, trimvest, duikcomputer en een duikfles. Maar ook een duikpak waarvan de dikte afhankelijk is van de temperatuur van de omgeving waar je wil gaan duiken. Scuba-instructor.nl informeert je over eventuele andere uitrustingsstukken die je nodig hebt.

Tijdsduur

Deze cursus bestaat uit:

  • 1 halve dag met 1 buitenwater duik

De dagen zijn meestal op zaterdag en/of zondag.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 49,-.
Mocht je niet beschikken over een eigen duikuitrusting, dan is deze te huren voor € 25,-.

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op om je op te geven voor de PADI Discover Local Diving.