PADI Delayed Surface Marker Buoy (DSMB) Diver

Delayed Surface Marker Buoy (DSMB) Diver

Beschrijving

Op veel duikstekken heb je te maken met twee algemene omstandigheden, namelijk bootverkeer en stroming. Schippers hebben niet altijd door dat er duikers onder water aanwezig zijn en door de stroming kun je verder afdrijven dan verwacht. Door een decoballon oftewel een ‘delayed surface marker buoy’ (DSMB) op te laten voordat je aan de oppervlakte komt, kun je voordat je aan de opstijging begint anderen attenderen op jouw locatie. Voor extra veiligheid kun je ook de DSMB-lijn gebruiken om de veiligheidsstop te maken. Dit komt van pas bij stroming of wanneer er geen andere visuele referenties zijn. Volg deze cursus om meer te weten te komen over alle voordelen van het gebruik van een DSMB.

Om je in te kunnen schrijven voor de DSMB Diver-cursus moet je een PADI Open Water Diver zijn en minstens 12 jaar oud zijn.

Wat ga je leren?

Een decoballon of signaleringsboei kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Je leert meer over verschillende soorten DSMB's en over de haspels die je ervoor gebruikt. Tijdens de twee lesduiken ga je het volgende oefenen:

  • Je DSMB en haspel voorbereiden en opbergen.
  • De DSMB oplaten vanuit een stationaire positie en vanuit een positie midden in het water.
  • Zwemmend een DSMB voortslepen en de haspel en lijn bedienen.
  • Een DSMB-lijn gebruiken om de veiligheidsstop te maken.

Krijg vrijstelling! De eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus levert vrijstelling op voor de betreffende Adventure-duik voor het Advanced Open Water Diver-brevet – vraag je instructeur hoe je vrijstelling kunt krijgen.

Duikuitrusting

Naast je basisduikuitrusting heb je een DSMB en een haspel nodig.

Tijdsduur

Deze cursus bestaat uit:

  • 2 Buitenwater duiken

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 129,- (inclusief het PADI digitale brevet - PADI eCard™).

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op om je op te geven voor de PADI Delayed Surface Marker Buoy (DSMB) Diver cursus.