PADI Deep Diver

Deep Diver

Beschrijving

De verleiding van de diepte. Er is iets spannends, opwindends en mysterieus aan het verkennen van diep gelegen duikstekken. Soms is het een wrak op een diepte van meer dan 18 meter dat je aantrekt, of een hele grote waaierkoraal of spons op de dieper gelegen delen van een rifwand. Wat het ook is, als je met een goed gevoel vol zelfvertrouwen naar een diepte wil duiken van maximaal 40 meter, dan moet je de PADI Deep Diver Specialty-cursus volgen.

Als je het PADI Adventure Diver-brevet behaald hebt en je bent minimaal 15 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de Deep Diver-cursus.

Wat ga je leren?

Je cursus begint met het bespreken van de de redenen waarom je zou willen diepduiken en hoe belangrijk het is om je persoonlijke limieten te kennen. Tijdens vier diepe duiken met je instructeur leer je meer over:

  • Gespecialiseerde diepduikapparatuur.
  • Diepduikplanning, procedures voor buddycontact en het onder controle houden van je drijfvermogen.
  • Je gasvoorraad managen, omgaan met gasnarcose en veiligheidsoverwegingen.

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus ook vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Duikuitrusting

Je hebt een duikcomputer samen met de rest van je basisduikuitrusting nodig. Een duiklamp en een leitje worden ook aanbevolen.

Tijdsduur

Deze cursus bestaat uit:

  • Zelfstudie met eLearning (Engels)
  • 4 Buitenwater duiken

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 199,- (inclusief lesboek en het PADI digitale brevet - PADI eCard™).
Mocht je niet beschikken over een eigen duikuitrusting, dan is deze te huren gedurende de gehele cursus voor € 50,-.

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op om je op te geven voor de PADI Deep Diver cursus.