Cursus - PADI Advanced Open Water Diver - Continuing Education

Beschrijving

Ontdekken, Plezier hebben, Ervaren

Daar draait het in de PADI Advanced Open Water Diver-cursus om. Je hoeft niet “gevorderd" (Engels: advanced) te zijn om deze cursus te volgen. Hij is bedoeld om jou te laten vorderen met duiken, zodat je er direct nadat je het PADI Open Water Diver-brevet hebt gehaald mee kunt beginnen. De cursus helpt je door middel verschillende Adventure-duiken meer zelfvertrouwen op te bouwen en je duikvaardigheden uit te breiden. Je kunt verschillende specialty's uitproberen en doet onder begeleiding van je PADI-instructeur meer ervaring op. Je logt de duiken en ontwikkelt vaardigheden, en vindt nieuwe manieren om plezier te halen uit het duiken.

Ontvang vrijstelling! Elke Adventure-duik telt mee als eerste duik van de betreffende PADI Specialty Diver-cursus. Heb je al een specialty-cursus gevolgd, bespreek dan met je instructeur of die als Adventure-duik kan meetellen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

PADI Open Water-duikers die ten minste 15 jaar oud zijn mogen zich bij Scuba-instructor.nl voor de PADI Advanced Open Water Diver-cursus aanmelden.

Als je al een Adventure Diver bent, hoef je nog maar twee extra Adventure-duiken te doen om in aanmerking te komen voor het Advanced Open Water Diver-brevet.

Wat ga je leren?

Je zet samen met je instructeur je leerweg uit door te kiezen uit een lange lijst Adventure-duiken. Er zijn twee verplichte duiken: een diepe duik en onderwaternavigatie. De overige drie duiken kun je vrij kiezen. In totaal maak je dus vijf duiken.
Tijdens de diepe Adventure-duik leer je hoe je duiken moet plannen als je rekening moet houden meet lichamelijke effecten en uitdagingen die een diepe duik met zich meebrengen. De Adventure-duik voor onderwaternavigatie is er om je navigatievaardigheden voor op kompas zwemmen te verfijnen en om beter te leren navigeren met behulp van vinslagen, visuele kenmerken en op tijd.

De andere kennis en vaardigheden die je opdoet zijn afhankelijk van je interesse en welke Adventure-duiken je kiest. Zo kun je kiezen uit Zoeken & Bergen, Perfect uittrimmen, Nachtduiken, Wrakduiken en nog veel meer.

Duikuitrusting

Naast de basisduikuitrusting heb je bijvoorbeeld een kompas en een duikmes of ander snijwerktuig nodig. Afhankelijk van de Adventure-duiken die je gaat volgen, kun je ook nog andere apparatuur nodig hebben. Wij kunnen je uitleggen welke uitrustingsstukken er nodig zijn en kunnen eventueel andere apparatuur voorstellen, zoals een duiklamp voor nachtduiken of een hefballon voor zoeken en bergen .

Tijdsduur

Deze cursus bestaat uit:

  • 3 dagen met in totaal 5 buitenwater duiken

De dagen zijn meestal op zaterdag en/of zondag.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 245,- (inclusief lespakket en brevet).
Mocht je niet beschikken over een eigen duikuitrusting, dan is deze te huren gedurende de gehele cursus voor € 50,-.

Hoe kun je beginnen?

Neem contact met ons op om je op te geven voor de PADI Advanced Open Water Diver cursus.